Onze speciale adviseur, oftewel Nederlandse Chileen, Nederlandse Kaapverdiaan of toch maar gewoon Mark!

Zoals al eerder in mijn blog geschreven, wil ik graag aandacht aan onze speciale adviseur geven.

Henk ontmoet Mark van ’t Woud voor het eerst in de loods bij Schaap Shipcare in Lelystad in 2012. Romlea ligt daar voor de grote refitklus en Thalassa II van Mark ligt er ook voor onderhoud. Er is al snel contact gelegd tussen de twee heren en als Henk van onze plannen vertelt, hoort hij van Mark dat hij samen met zijn vrouw Ruth in zes jaar de wereld is rond gezeild. Zij hebben daar een boek over geschreven, Aarden op Zout, dat wij natuurlijk meteen aanschaffen! Inmiddels valt het boek uit elkaar, zo vaak pakken we het er even bij en heb ik het meerdere malen herlezen. Het is het begin van een warme vriendschap. De mannen bewonderen elkaars klussen, complimenteren elkaar en voorzien elkaar van waardevolle klustips.

In het voorjaar van 2013 gaat Thalassa II het water weer in en blijven wij nog een hele zomer doorklussen in de loods. Mark ligt dan in Lelystad-Haven, waar wij het volgende jaar ook een plekje hopen te vinden.

In het voorjaar van 2014 is het dan eindelijk zo ver, ook Romlea gaat het water weer in en gaat naar Lelystad-Haven, waar we een plekje hebben gekregen direct naast Thalassa II.

We krijgen enorm veel hulp in de vorm van goede adviezen van Mark en hij helpt ons onder andere met het goed werkend krijgen van onze SSB. Omdat we allemaal veel aan het klussen zijn, vliegen de complimenten uiteraard over en weer. Daarmee houden we de moed erin, dat we Romlea ooit weer zeilend krijgen. Eind van het vaarseizoen zijn we eindelijk zover dat we op de genua naar de winterhaven in Eembrugge kunnen zeilen.

In het voorjaar van 2015 zijn we terug in Lelystad-Haven en liggen we weer op ons vertrouwde plekje naast Thalassa II. Dit jaar kunnen we, naast klussen, dan ook eindelijk weer zeilen. We nodigen Mark uit met ons een rondje op het Markermeer te zeilen, en dat wil hij natuurlijk graag.

Als wij dan eindelijk in 2017 vertrekken voor onze wereldreis, is Mark inmiddels voor zijn werk naar Chili vertrokken. Ondanks dat biedt hij aan om ons als "man op de wal" te helpen met onze oversteekkeuzes voor wat betreft de wind, weer en golven. Dat aanbod nemen wij heel graag aan uiteraard.

Als wij onze oversteek van Portugal naar Porta Santo maken is Mark inmiddels teruggekeerd uit Chili en na een paar weken Nederland vertrokken naar de Kaap Verden. We kijken er naar uit hem daar weer in levende lijve te zien als wij daar aankomen.

        

Mark, zoals we hem zo goed kennen. Altijd aan het werk om Thalassa II in topconditie te houden!

 

Beste Mark, vanaf deze plek ontzettend bedankt voor al je hulp de afgelopen jaren en voor alle adviezen die we nog steeds van je krijgen. We gunnen iedere wereldzeiler zo’n geweldige vriend. Tot op de Kaap Verden!

 

  Terug naar beginpagina