05-07 Ramsgate - Dure uurtjes en een zeiltocht uit het boekje

"De havenmeester was verbaasd dat ik het hier very expensive vind. Zelfs met de huidige koers van het pond.", antwoordt Henk op mijn vraag hoeveel de schade is. Tweeënveertig pond lichter verlaten we om acht uur de haven. Slapen voor vijf euro per uur in je eigen schip vinden wij inderdaad heel duur. We moeten zien dat we zoveel mogelijk ankeren anders zijn we snel door onze centjes heen met dit soort tarieven en aan de zuidkust wordt het alleen maar erger.

   

 

Het is prachtig bezeild vandaag. Het stuk tot Dover staat er weinig wind en hebben we stroom tegen. We schieten zo niet echt op, maar vlak bij Dover trekt de wind aan en krijgen we even later ook nog stroom mee. De wind ruimt nog iets verder en we kunnen vlinderen! Bulletalie op het grootzeil over stuurboord en de genua uitgeboomd naar bakboord. Dikke zeven knopen snelheid op het log, dus we gaan als de brandweer! We kunnen eindelijk mijlen maken met deze wind.

      

 

Om elf uur 's-avonds gaat de genua binnen en het grootzeil over bakboord omdat de wind nog iets meer is aangetrokken en onze koers verandert. Dit blijft zo tot we de volgende ochtend om zes uur bij de Solent aankomen.

 

06-07 De Solent (bij Portsmouth) - Voor anker uitrusten

Het idee is om in Portsmouth een haven te zoeken, maar we zien op de kaart dat we ook prima kunnen ankeren even ten westen van de ingang naar Portsmouth. Dat lijkt ons een veel beter idee. Als we voor anker liggen is het eerst tijd voor ontbijt en dan gaan we lekker slapen. De wereld op zijn kop haha. De rest van de dag lekker van het mooie weer genoten en bootjes gekeken.

 

  Terug naar beginpagina